Veelgestelde vragen - Chocolate Company

FAQ

Is jullie chocolade eerlijk?
Jazeker, bijna al onze chocolade is ‘UTZ certified’. Bovendien zijn vele ook ‘Rainforest Alliance’. Daarnaast hebben wij een BIO lijn. Er is dus genoeg eerlijke chocolade te vinden! Wat is UTZ? Dat kun je allemaal online vinden op diens website.

Hoeveel % puur hebben jullie?
Wij hebben van wit tot 99% pure chocolade. De meeste bonbons (behalve ecuador) zijn 72% puur. 

Hebben jullie ook glutenvrije chocolade?
Helaas kunnen wij ook niet garanderen dat iets gluten-vrij is, omdat onze producten gemaakt worden in een omgeving waar ook met gluten gewerkt wordt.

Waar zit noten in?
Let goed op! In ALLE spreads zit een noten pasta; dit om het vloeibaarder te krijgen. Achterop de verpakkingen vind je meer informatie. In onze fabriek wordt veel met noten gewerkt, ook met pinda's. Daarom staat op elke verpakking dat hier sporen van in kunnen zitten. 

De 99%, is die helemaal puur?
De 99% is heel erg puur. Er zit wel een klein beetje melkpoeder doorheen om hem wat te verzachten. De 99% heeft dus naast cacao maar 1% andere producten.

Wat kun je met die spread doen? Is dat voor op brood?
Dat is zeker voor op brood, toast, pannenkoeken, wafels, over je cupcakes of brownie. Het is jouw feestje!

Wat is het verschil tussen de landen?
Wij hebben chocolade uit Madagascar (kruidig en aards), Venezuela (donker en fris), Tanzania (donker en warm), Ecuador (bloemig en rond) en Peru (rood fruit en fris notig).

Waar heeft dat mee te maken?
Dit komt door waar de chocolade groeit en hoe het verwerkt wordt. Onze chocolade is van hoogwaardige kwaliteit (dwz weinig defecten, dus goed geselecteerde bonen) en niet te donker gebrand (donkere branding geeft een bittere smaak aan chocolade). Daardoor komen deze smaken nog beter tot zijn recht.

Wat voor een vulling hebben de bonbons?
Alle bonbons zijn gevuld met een ganache, behalve de praliné. De praliné crèmes hebben we met verschillende noten. Pecan, amandel, hazelnoot, walnoot en pistache. De ganache vullingen kunnen door hun vulling kruiden, specerijen of fruit mousse hebben. Wij werken altijd met pure producten.

Hebben jullie ook melkvrije chocolade?
Dat hebben wij zeker! In principe is alle pure chocolade melkvrij. Bovendien kun je je spoon in het CHCO café met amandelmelk of sojamelk nemen.

Maken jullie dit zelf?
Jazeker! Alles wordt met de hand gemaakt door onze chocolatiers in onze fabriek in Kerkrade.

Welke soorten bonbons hebben jullie?
Onze bonbons zijn ingedeeld in verschilllende categorieen. Wij hebben de nuts about you, dit zijn alle hartjes en zijn gevuld met een praliné. Dan hebben we de forbidden fruits, dat zijn vullingen van lekker fruit met ganache. Ook hebben wij een lijn met originals. Dit zijn allemaal chocolades van verschillende herkomst. Ze smaken dus anders, omdat de chocolade uit een ander land komt. Verder hebben wij nog de klassieke lijn en de delights die echt als heerlijke toetjes smaken.

Hoeveel bonbons gaan er in een doosje?
Wij hebben verschillende doosjes. Het aantal hangt dus af van het aantal gram.

Waarom is jullie chocolade duurder dan bij de concurrent?
Omdat wij alles met de hand maken en verpakken, bovendien hebben wij zeer hoogwaardige producten. 

Hebben jullie ook truffels met slagroom?
Nee, we hebben heerlijke truffels met allemaal verschillende smaken op basis van ganache.

Wat is een ganache?
Ganache is een chocoladecrème. Dat wordt gemaakt van chocolade, boter, slagroom en de desbetreffende specerijen.

Hebben jullie lactose vrije chocolade?
Jazeker! Hieronder een lijst met lactosevrije producten. 

 Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »