Paas taartjes

Paas taartjes

We gaan heerlijke chocoladetaartjes maken met paaseitjes in de hoofdrol.
De paaseieren geven een vrolijke 'touch' aan de taartjes en maken jouw paastafel net wat leuker!

Wat gezellig! Pasen komt eraan. Dat betekent dat de lente er aan komt! En de zon! Laten we die nou net nodig hebben..
We halen de lente en Pasen alvast in huis met vrolijke kleurtjes en lekkernijen. We gaan dus bakken!

We gaan vandaag chocoladetaartjes maken met paaseitjes in de hoofdrol, want dat geeft zo'n vrolijk gezicht aan de taartjes en maakt de paastafel helemaal af.
Het is een taartje gemaakt van een laag deeg, die blind gebakken gaat worden in de oven, met daarop een laag chocoladeganache, die we aftoppen met een salty caramel toffee én lekkere pure chocolade.
Versierd met de leukste én lekkerste paaseitjes en je Paastafel is een pronkstuk.

De paaseitjes zijn er bij Chocolate Company in 8 verschillende smaken en zijn in onze CHCO Cafés per stuk en per smaak te koop. In de webshop kunt u ze in verschillende uitvoeringen als mooi paascadeau bestellen. In de paascadeaus vind je een mix van alle 8 smaken: advocaat, ivoire, praliné nougat, hazelnut praliné, 40% melkchocolade, 72% pure chocolade, toffee temptation en almond praliné.

Je kunt met dit recept 1 grote taart maken of meerdere éénpersoonsgebakjes. 

Recept Chocolade Paasei Taartjes

Ingrediënten voor zo'n 16 kleine taartjes
of 1 grote taart

200 gram paaseieren 
500g pure chocolade
250g suiker
Flinke mespunt zout
100g Gezouten roomboter
125ml mascarpone
350ml slagroom
1 el stroop

125g boter (ongezouten)
250g bloem
125g poedersuiker
2 eieren (1 alleen de dooier gebruiken)

8 kleine vormpjes (in 2x bakken) of
23cm lage taartvorm

Bereiding 

1. Meng poedersuiker boter en bloem in een kom of de keukenmachine voor het deeg.

2. Voeg dan de ei en de eidooier toe totdat het deeg plakkerig wordt en draai er een mooie bal van

3. Leg het deeg (in folie) 15 minuten in de koelkast

4. Rol het deeg uit (gebruik genoeg bloem zodat het niet aan de roller blijft kleven) en bedek de ingevette bakvorm(pjes).

5. Zet de vormpjes opnieuw 30 minuten in de koelkast. Verwarm na 15 minuten de over voor op 180°C

6. Leg bakpapier in de vormpjes en vul deze met bakbonen (je kunt elke gedroogde boon gebruiken die je wilt). Zet de vorm(pjes) dan zo’n 14 minuten in de oven, haal de vormpjes eruit en bak ze zonder bakbonen en papier nog 6 minuten. 

7. Meng dan 250ml slagroom met de mascarpone en voeg 300g gesmolten pure chocolade door het mengsel. Giet dit op de bodem van de vormpjes en ze ze hierna weer in de koelkast om op te stijven.
Als het goed is houdt je nog een beetje van het mengsel over, bewaar dit voor later.

8. Smelt dan voor de toffee caramel laag de suiker met 5 el water. Voeg de boter erbij en laat zo’n 15 minuten doorkoken totdat het suikermengsel toffeekleurig wordt. Meng hierbij de overige 100ml slagroom en laat afkoelen tot het mengsel wat is ingedikt.

9. Roer het mespunt zout erdoorheen en verdeel over de taart(jes). Zet weer in de koelkast tot de caramel een stuk harder geworden is. 

10. Smelt dan als laatste de overige 200 gram pure chocolade met het mascarpone chocolade mengsel en giet vervolgens over de caramellaag.

11. Duw de paaseitjes in de taartjes en laat deze voor de laatste keer opstijven in de koelkast.
Dan zijn ze klaar!! Veel plezier met bakken!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Chocolate Company en Wonderkind gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te analyseren, waarmee wij onze functionaliteit en effectiviteit kunnen optimaliseren en advertenties en vacatures gericht aan u kunnen tonen. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »