Chocolade legendes - Het verschil tussen puur, melk en wit

Chocolade legendes - Het verschil tussen puur, melk en wit

Ontmoet onze chocolade legendes: 72% 40% en Ivoire. Ontdek de verschillen tussen chocolades en leer waarom witte chocolade niet "echte" chocolade is.

Vraag je je af wat men altijd bedoeld wanneer ze zeggen dat witte chocolade eigenlijk helemaal geen chocolade is? Of vanaf hoeveel % cacao chocolade puur genoemd kan worden? Lees hieronder over onze Chocbars en hun verhaal.

72% Chocbar

Deze pure chocoladereep is een blend van diverse topchocolades uit Madagascar, Tanzania en Ecuador. 2 van de 3 zijn Origine chocolade, dit betekend dat ze uit 1 soort cacaoboon zijn gemaakt. Overigens is deze blend ook grotendeels de basis voor al onze pure chocolades. Hier worden dan weer ingrediënten aan toegevoegd om op andere smaken uit te komen, bijvoorbeeld Hot Chili Orange.

De smaaktonen zijn licht zuur, met een volle cacaosmaak en ondanks het hoge percentage weinig bitter. 72%  betekent dat er 72% cacao in zit, dit is weer een mix van cacaoboter en gemalen cacaoboon. De rest van de ingrediënten zijn suiker en emulgator (dit is een stof die ervoor zorgt dat alle ingrediënten goed gemengd kunnen worden). Het aandeel cacaoboter ligt ergens rond de 38% tot 40%, wat de oplosbaarheid in de chocolademelk, en de snelle smelt in de mond zo aangenaam maakt. We hebben pure repen van 62% single origin uit Ecuador tot maarliefst 99% cacao!
 
Bestel hier pure chocolade.

40% Chocbar

Dit is onze meest “gewone” melk chocoladereep. Het is een blend van chocolade uit Ecuador, Peru, en Afrika. Volle smaak van cacao in combinatie met een aangename melkchocolade. Niet te zoet, goede smelteigenschappen. Een verfijnde samenstelling van topchocolades, door ons zelf gecombineerd. Hierin zitten ook lichtelijke tonen van caramel, in 1 van de types.

Melkchocolade heeft dezelfde ingrediënten als pure chocolade alleen is hier nog melkpoeder en vaak iets meer suiker aan toegevoegd.

Bestel hier melk chocolade.

Ivoire

Onze witte chocolade is een fluweelzachte licht zoete, romige chocolade. Het cacaoboter aandeel ligt ergens rond de 36/37%, wat vrij hoog is voor een witte chocolade. Dit maakt hem ook minder zoet en mooi smeltbaar. De reden dat mensen zeggen dat witte chocolade geen chocolade is, is omdat er geen chocolate liquid in zit. De cacaoboon wordt in het proces gebrand en daarna gesplitst in 2 bestandsdelen: cacaoboter en vloeibare, onbewerkte chocolade. In witte chocolade zit dus alleen cacaoboter.

Bestel hier witte chocolade.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »