Witte chocolade kokos truffels

Witte chocolade kokos truffels

No bake recept voor yummy yummy chocolade truffels met een frisse vulling van koekjes, kokos en citroen

 

Ingrediënten
250 gram digestive of shortbread koekjes
45 grap kokosrasp
2 tl fijngeraspte citroenschil
60 ml Elderflower cordial (te koop bij o.a. Albert Heijn)

175 gram gesmolten witte chocolade, bijvoorbeeld: de Bio White Chocbar
175 gram gesmolten melk chocolade, bijvoorbeeld: de 50% of Tanzania Chocbars
3 el cacaopoeder
3 el poedersuiker
 


Bereiding

  1. Smelt de chocolades in 2 aparte kommen au-bain-marie of in de magnetron (30 seconden, dan even roeren, weer 30 seconden, weer roeren en zo door tot alles gesmolten is, pas wel op dat je op tijd stopt zodat de chocolade niet verbrandt)
  2. Rooster de kokos eventjes in een droge koekenpan om ze iets meer crisp te geven
  3. Mix en maal koekjes, kokos, citroelschil en elderflower fijn in de keukenmachine of blender
  4. Verdeel de mix over 2 kommen en roer de helft van de witte chocolade door de mix in de ene kom en de helft van de melk chocolade door de mix in de andere kom. De rest van de chocolade heb je later nodig om de chocolade truffels in te dippen
  5. Zet beide kommen zo’n 15 minuten in de koelkast om wat harder te worden
  6. Maak kleine balletjes van ongeveer 2 theelepels van beide mixen en laat weer 30 minuten in de koelkast liggen totdat ze echt hard en helemaal koud zijn
  7. Leg een bakpapier of siliconenmat neer en warm indien nodig de chocolades weer op
  8. Haal de kommen weer uit de koelkast en dip de helft van de truffels in de donkere chocolade en leg op het bakpapier op uit te harden, doe dit ook met de andere helft voor de witte chocolade
  9. Bestrooi de witte chocolade truffels met poedersuiker en de truffels met donkere chocolade met cacaopoeder en laat goed opdrogen (evt. in de koelkast)

 

Tips: Heb je wat van de koekjesmix over? Maak hier een taartbodem van voor bijv. een cheesecake!
Kun je geen Elderflower cordial vinden? Maak dan suikerwater, kook 100 gram suiker met 80ml water en het sap van 1 citroen, goed roeren en van het vuur halen wanneer het dikker is geworden.

De truffels blijven zo’n 2 weken goed in de koelkast.

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden