Super Granola met Cacao nibs

Super Granola met Cacao nibs

Homemade granola met noten & zaden, kokos en cacaonibs!

1000x lekkerder dan muesli uit de supermarkt is je helemaal zelf gemaakte granola! Het is onwijs makkelijk en gezond. Je ziet zelf wat er in gaat, dus ook geen toegevoegde vage ingrediënten waar je de naam niet van kunt uitspreken.

Een succesrecept om je dag vol energie te beginnen met als shining star ons favoriete superfood: cacaonibs! Je kunt eindeloos variëren met noten, zaden, gedroogd fruit etc. Dus probeer ook zelf een variatie uit en laat vooral weten hoe die is gelukt J

 

Ingrediënten
350 gram havermout
80 gram kokosrasp
5 el honing
5 el kokosolie of zonnebloem olie
100 gram grof gehakte noten
100 gram gemixte zaden
100 gram cranberries
50 gram rozijnen
35 gram cacao nibs

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Meng in een grote kom havermout, kokos, honing, olie, noten en zaden
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi het mengsel erover uit
  4. Rooster de granola in zo’n 30 minuten knapperig, schep elke 5 a 10 minuten om
  5. Laat de granola, wanneer er gebruind en knapperig uit ziet, 15 minuten afkoelen buiten de oven
  6. Schep de cranbarries, rozijnen en cacaonibs erdoorheen en bewaar in een pot (zo’n 2 weken)
     



Reacties

  1. Dieudy Dieudy

    Wat een top recept! Eindelijk iets wat ik niet heb verpest én zelf heb gemaakt! Als kleine extra (ik hou van fris) doe ik er a la minute nog wat citroen rasp bij en framboosjes uit de diepvries! Ontdooit lekker in je yoghurt.

    Love it <3

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden