Salty Caramel Chocolate Chip Cookies

Salty Caramel Chocolate Chip Cookies

Chewy, crunchy & delicious. De prachtige combinatie van chocolade, zout en caramel gevangen in een koekje.

Vanmorgen werd ik wakker en keek in naar buiten door het raam en zag een natte stoep en grijze lucht. Nog steeds geen sneeuw! Met een lege agenda voor deze ochtend bedacht ik me dat het de perfecte ochtend was om iets te gaan bakken! Maar ik heb geen feestjes in het vooruitzicht, geen dinnerparty, dus wat zal ik eens gaan maken? Geen taart, want die ga je nooit op tijd op krijgen en er ligt al een halve brownie van het vorige bakfestijn in de vriezer.. Dus ik ga voor koekjes. Ja! En dan breng ik een batch naar oma vanmiddag zoals het hoort.



De laatste tijd zijn er een aantal mensen bij mij in het Chocolate Company Cafe binnen gekomen met de vraag of we ook caramel chocolade repen hebben. En natuurlijk hebben we die! Dus vanmorgen bedacht ik me hoe lekker zal die chocbar in chocolate chip koekjes zijn.. Gelukkig heb ik altijd 200 verschillende smaken thuis op voorraad waaronder deze.

Zie hieronder het recept, ik ben groot fan. Zelf gebruik ik zo min mogelijk zout in gerechten, maar hierbij is het echt een smaakverzeker. Gebruik het liefste een grof zout uit de molen. Je kunt allemaal verschillende smaken chocolade gebruiken. Ik heb zelf de caramel, Ivoire en 72% chocbar gebruikt.

 


Ingrediënten voor zo’n 25 koekjes

  • 170 gram kristalsuiker
  • 170 gram basterd suiker
  • 225 gram boter op kamer temperatuur
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 360 gram bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl baking soda
  • 1tl zout vers gemalen zout
  • 200 gram chocolade met caramel
  • 200 gram gemixte andere chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Meng de boter met beide soorten suiker in de keuken machine en laat even door draaien tot romig en fluffy
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en zorg dat ze goed gemengd zijn. Voeg hierna het vanille extract toe
  4. Voeg bloem, bak soda, kaneel en zout toe en mix op een lage stand totdat het mengsel een deeg gaat vormen
  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en meng door het deeg heen
  6. Vorm met koude droge handen kleine platgedrukte koekjes van het deeg en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  7. Bak de koekjes 15 tot 18 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Ze mogen nog een beetje zacht zijn in het midden. Bedenk dat de koekjes nog uit gaan harden buiten de oven
  8. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op het bakpapier afkoelen op een rooster
  9. Enjoy!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden