Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes

Maak nu zelf, from scratch, de lekkerste verse Red Velvet Cupcakes met dit recept van onze CHCO Chef Toussaint!

 

Recept Red Velvet Cupcakes

Ingrediënten voor zo'n 30 cupcakes

800 gram boerencakemix
5 grote eieren
250ml olie (ik heb zonnebloemolie gebruikt)
125 gram gezouten roomboter
160 gram gepelde bananen (2 gewone bananen)
160 gram frambozen (bijv. bevroren)
2 EL witte basterdsuiker
40ml rode kleurstof
70ml melk

Bananentopping
125 gram boter
200 gram poedersuiker
1 banaan
1 tl citroensap
1 tl vanille aroma

Bereiding 

1. Vet de bakvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.

2. Pureer 2 bananen

3. Meng 160 gram frambozen met 2 eetlepels witte basterd suiker in een steelpannetje laat de frambozen zo'n 10 minuten tot pulp koken.

4. Mix daarna met een staafmixer de frambozen helemaal fijn en laat afkoelen, zeef hierna de frambozen puree over in een grote schaal zodat de pitjes overblijven in de zeef, gooi deze weg.

5. Meng dan alle ingrediënten zo'n 3/4 minuten. Pas op, niet te lang door laten klopen

6. Giet dan het beslag in de vormpjes, zet de temperatuur van de oven naar 165ºC en bak ze ongeveer 25 minuten tot zo mooi gerezen zijn en er een satéprikker schoon uit komt..

7. Pureer een halve (enigzins groene) banaan, meng een theelepel citroen en vanillearoma erdoorheen. Mix in een andere kom de boter los en voeg eerst een kwart van de poedersuiker toe. Daarna de bananenmix erbij en de rest van de suiker, totdat je de gewenste dikte hebt.

Lepel alles over in een spuitzak en versier de cupcakes naar wens. Je kunt ze natuurlijk versieren met verse banaan!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden