Piece of Cake Deluxe

Piece of Cake Deluxe

Hoe maak je van een gewone cake een super deluxe en bovenalles onwijs lekkere taart in mum van tijd? Yes! Met wat vruchtjes en een pot Chocspread.

Ik vond het tijd om de Chocspread eens even in het zonnetje te zetten. Deze chocoladepasta wordt namelijk nog wel eens over het hoofd gezien. En dat vind ik niet eerlijk voor onze Chocspreads. Het is echt een van mijn favoriete producten, omdat het zo verrassend 1000x lekkerder is dan wat je verwacht. Ik ben altijd fan geweest van hagelslag, maar als mijn moeder mij een boterham met chocopasta mee had gegeven naar school kreeg ze die einde van de dag gewoon weer terug.

Dus toen onze opperchef Toussaint mij bij mijn aller eerste bezoekje aan onze Chocolate Factory in Limburg een aantal Chocspreads liet proeven ging er een wereld aan chocoladepasta's voor mij open! Ze worden gemaakt van o.a. een hele berg hazelnoten, waardoor ze super smeuig zijn, maar ook de kostprijs iets hoger ligt dan een chocoladepasta uit de supermarkt. Maar zoals dat gaat met kwaliteitsproducten, het is de prijs waard. En zoals dit receptje laat zien, het is meer dan alleen een boterham topping!

Voor dit recept heb ik de Lemon Chocspread gebruikt (wat stiekem mijn favoriet der favorieten is), maar je kunt ook gaan voor 1 van de 10 andere smaken, bijvoorbeeld de Brownie- of de 85% cacao Chocspread. Gebruik de chocolade pasta's dus voor op je boterham, pannenkoek, een eetlepel in je cappuccino of versier er een cake mee - altijd een succes.

Tip: Bewaar de Chocspread in de koelkast, niet perse qua het vershouden, maar hij blijft iets dikker als hij gekoeld staat - wat ik zelf lekkerder vind.

Cake Deluxe

1.

Koop een lekkere cake. Zo! Dat zit erop.


2.

Snijdt de cake voorzichtig door het midden met een fijn broodmes of een scherp koksmes

3.

Smeer beide binnenkanten van de cake in met een Chocspread naar keuze en bedek de onderse helft met klein gesneden rood fruit of citrus vruchten. Leg de bovenste helft er bovenop.

4.

Versier nu de bovenkant naar eigen believen, giet er bijvoorbeeld gesmolten witte chocolade overheen, ik heb
een blikje Hotchocdip gebruikt (na gebruik kun je het blikje gewoon weer dichtdoen om de overige chocolade te bewaren).

Maak het af met wat bosbessen en aardbeien... en tadaaaa! Een prachtige traktatie in mum van tijd.

Piece of cake ;-)

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden