Pecan & Choco Bananencake

  • Geplaatst op
  • Door Chocolista Gunbritt
  • 0
Pecan & Choco Bananencake

Met deze waanzinnig lekkere cake ga je punten scoren. Een heerlijke bananencake gevuld en gedecoreerd met pistache noten, pecan noten en natuurlijk chocolade!

Sinds november 2014 werkt onze nieuwe aanwinst Eva v/d Berg in de Chocolate Company Amsterdam en al tijdens haar sollicitatie gesprek bleek dat zij gek is op bakken, het gesprek kwam dan ook al snel op onze favoriete creaties en deze absolute winner. Dit is haar recept en ze noemt het de “fuck-it cake”. Na het doorlopen van de ingrediënten begreep ik wel waarom. Hij is heerlijk! Snij de cake in dunne plakjes, deel het uit bij de koffie en geniet van elk hapje.

 

Ingrediënten cake
60 gram pecannoten
60 gram pistache noten
115 gram roomboter
230 gram bloem
30 gram cacaopoeder
200 gram suiker
1 tl bakpoeder
2 eieren
50 gram witte chocolade
50 gram pure chocolade
3 rijpe bananen

Ingrediënten topping
30 gram pecannoten
30 gram pistache noten
125 gram poedersuiker
125 gram roomkaas
125 gram roomboter
 


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 130°C
  2. Haal je eieren en boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
  3. Hak de noten en rooster ze even in een droge koekenpan op hoog vuur
  4. Prak de banaan fijn in een ruime kom en voeg eieren + boter toe,
    mix alles tot een smeuïge massa
  5. Voeg suiker toe en zeef bloem, bakpoeder en cacaopoeder eroverheen
  6. Roer voorzichtig de noten, witte- en pure chocolade door het mengsel tot 1 beslag
  7. Giet je beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in 1,5 uur gaar
  8. Laat de cake nog 10 minuten in de oven staan en laat hem daarna afkoelen op een rooster
  9. Mix wanneer de cake is afgekoeld poedersuiker, roomkaas en zachte roomboter door elkaar en smeer over je cake uit. Decoreer de cake met overige pistache- en pecannoten of varieer zelf met verse banaan, chocoladesnippers etc.

 

Tip: Je kunt dit soort cakes prima invriezen! Of bijvoorbeeld de helft als je denkt dat je hem niet helemaal op gaat maken.

choco-bananencake

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden