Hotchocspoon Deluxe Cocktails

Hotchocspoon Deluxe Cocktails

Chocolade cocktails met Amaretto, Cognac, Irish Cream en Grand Marnier. Warm en ice-blended!

De Hotchocspoon is er in meer dan 60 verschillende smaken en dus al een avontuur op zich. Maar heb je zin om all out te gaan voor een zelfgemaakte warme chocolade cocktail of een chocolade milkshake met een extra buzz?

Hier 4 recepten voor variaties op de Hotchocspoons Deluxe. Geweldige combinaties van chocolade met Cognac, Irish Cream, Grand Marnier en Amaretto. Kies een leuk glas erbij en zorg voor wat gekleurde rietjes en je hebt in mum van tijd een meesterwerk gemaakt!


Amaretto Chocolate Shake


Smelt de Amaretto Hotchocspoon in 150ml kokende amandelmelk (van bijv. Alpro). Zorg dat de melk en chocolade goed gemengd zijn en voeg daarna 2 ijsklontjes toe en laat volledig afkoelen in de koelkast. Snij hierna een banaan in stukken en mix de chocolademelk met de banaan, 3 ijsklontjes en 1 bol chocolade ijs in een blender. Giet over in een mooi glas en top eventueel af met slagroom en chocolade sprinkles.

Grand Marnier - Hot & Spicy


Breng 150ml volle melk aan de kook. Voeg intussen 1tl kaneelpoeder, een halve tl gemalen chilipeper en een halve tl vanille essence toe.

Giet de kokende melk met kruiden over in een mooie voorverwarmde mok en roer de Hotchocspoon erin. Zodra de chocolade gesmolten is kun je heel gemakkelijk het pipetje leeg spuiten in de warme chocolademelk. Top af met slagroom en besprekel met wat extra chili.

Tip: Je kunt naar smaak natuurlijk altijd nog extra Grand Marnier toevoegen.

Chocococo Irish Cream


Kook 120ml Aplro kokosmelk en 50ml "gewone" kokosmelk en smelt de Irish Cream Hotchocspoon. Laat volledig afkoelen in de koelkast. Rooster in de tussentijd 1el geraspte kokos in een koekepan. Giet de koude chocolademelk over in de blender en voeg 1 scoop vanille ijs en 4 ijsklontjes toe. Niet te veel, anders wordt het te waterig. Mix 1 minuut in de blender en giet over in een zomers glas. Slagroom erop en de geraspte kokos. Yummy!

After eight
Cognac & Chocolate time


Breng 150ml volle melk aan de kook, giet over in een mok en laat de Hotchocspoon Cognac volledig smelten. Voeg 30ml espresso toe en laat

hierna afkoelen in de koelkast of vriezer. Mix dan het geheel met 4 ijsklontjes en 8 blaadjes munt in de blender. Giet over en garneer met wat muntblaadjes.

Reacties

  1. Susan Susan

    Zojuist de Hot & Spicy geprobeerd met de Grand Marnier lepel, super lekker!! Leuk idee, misschien volgende keer met de Amaretto combineren.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden