Hotchocdip - de BBQ held

Hotchocdip - de BBQ held

Zomerse recepten voor onze BBQ held: De Hotchocdip

Hello summer! Yes yes yes, de eindeloze zomer van lange lichte dagen is er! Onze achtertuinen ombouwen als woonkamer of op zoek naar een vrij stukje gras in het park. Naar buiten, de zon in, op naar de vrijheid! Leven op zonnestralen, liefde en natuurlijk de gezonde dosis chocolade

Grappige funfact van chocolade, bij temperaturen boven de 21 graden celcius smelt het. Nu is dit vervelend als je je favo chocbar in het raam hebt laten liggen of het doosje Bombons dat je als cadeautje hebt meegenomen in de auto bent vergeten.

Maar niet getreurd, deze vrolijke zomerse held is het hele jaar door een succes. Die mag gerust wegsmelten in het raam of in de auto. De Hochocdip is chocoladefondue in een blikje en deze is er in meer dan 10 verschillende smaken. Maar wat kun je allemaal met gesmolten chocolade? Hier een paar tips voor deze chocolade fondue.

Mijn all-time BBQ favoriet is ons familie recept van de chocolade banaan als dessert! Banaan, gesmolten chocolade en een scheutje rum. Ultimate summer. Zie dit recept en meer hieronder en laat vooral weten of jij nog leuke fondue varianties weet!

Chocolade mousse

1.

Verwarm de Hotchocdip zoals beschreven staat op het blikje. 10 minuten au-bain-marie in een pannetje kokend water.

Splits in de tussentijd 2 eieren in 2 aparte kommen en mix 2 el. suiker door de eiwitten en klop tot het stijf is.

Open dan het blikje (voorzichtig!) net als een verfblikje, met een mes of lepel of andere gerei naar keuze.

2.

Roer 50ml koffie en de de helft van de gesmolten chocolade door het eigeel en vouw daarna beetje voor beetje het eiwit door het chocolade mengsel tot het een luchtig geheel is.

Laat de chocolademousse minstens een uur opstijven in de koelkast en presenteer in een mooi glas of bijvoorbeeld terug in het blikje!

Tip: gebruik 50ml van een likeur (rum.) als alternatief

Pirate's favourite: BBQ Rum Banana

Oké! Deze is echt heel makkelijk. Scheur 4 vellen aluminium folie af, snijdt 4 bananen open, giet wat van de overgebleven gesmolten chocolade in de de ongepelde banaan en voeg een scheut rum toe.

Vouw het folie dicht en leg de banaan zo'n 15 minuten bij de kolen in de BBQ.

Yummyyy!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden