Homemade chocspread

Homemade chocspread

De lekkerste chocolade spread voor op de boterham, pannenkoek of cake. Deze notenallergie vriendelijke chocolade spread is supersnel gemaakt en gemakkelijk aan te passen naar jouw favoriete smaak!

In de CHCO Cafe's krijgen we vaak de vraag of wij ook chocolades hebben zonder noten. Er zijn een aantal veilige chocbars, maar in de chocspread zitten altijd wat noten, dit om de spread goed smeuïg te krijgen.

Maar niet getreurd! In een mum van tijd maak je zelf een heerlijke ganache, een chocoladespread geschikt voor op de boterham, pannenkoek of cake! Het leukste aan de spread zelf maken vind ik dat je heel eenvoudig smaken toe kunt voegen. Denk bijvoorbeeld aan chili peper of caramel.

Deze spread is helemaal vers, maar door de slagroom slechts 1 week te bewaren.



Ingrediënten
100ml slagroom
100 gram pure chocolade, bijvoorbeeld 72% Chocbar

Bereiding
1. Breng de slagroom slagroom aan de kook, pas op dat deze niet overkookt
2. Breek de chocolade in kleine stukjes, zet het vuur uit en voeg toe aan de slagroom
3. Meng goed zodat er geen vlokjes meer inzitten
4. Voeg eventueel een andere smaak toe, giet over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur
5. Laat nog 3 uur verder afkoelen in de koelkast


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden