Fondue recepten - Chocolade twist

  • Geplaatst op
  • Door Chocolista Salma
  • 0
Fondue recepten - Chocolade twist

Geef een heerlijke chocolade twist aan je gerechten én desserts met onze hotchocdips!

Voor Chocolate Company is het hele jaar perfect voor.... CHOCOLADE!! Logisch, want met onze producten kun je zoveel wegen inslaan. Nu het eindelijk een lange tijd warm en zonnig is, leek het mij perfect om unieke en lekkere recepten met jullie te delen. Zomer, BBQ en een chocolade fondue. Klinkt goed toch? 

Grappig dat we bij een chocfondue meteen denken aan verse aardbeien, verschillende soorten koekjes en marshmallows, terwijl je er zóveel meer mee kan! We hebben 11 verschillende smaken hotchocdips die je in onze winkels en online kunt verkrijgen. Perfect om de verschillende soorten gerechten en lekkernijen mee te maken. 

Tosti van gedroogde tomaten, chocolade en mozzarella

Een makkelijk, maar oh zo heerlijk recept voor de perfecte lunch in het zonnetje.

Voor 4 personen :

  • De helft van ons blikje Hotchocdip Brownie
  • 8 casinoboterhammen
  • 100 gram Pomodori secchi-pasta
  • 2 bollen mozzarella

Bereiding

1. Smeer een laagje pomodori secchi-pasta op de boterhammen.
2. Smelt de chocolade au bain-marie of op de BBQ en smeer op de boterhammen.
3. Snij de mozzarella in dunne plakken en bedek 1 zijde van iedere tosti hiermee.
4. Klap de tosti dubbel en rooster de tosti in een tosti-ijzer.
5. Geniet van je lunch en van het weer!




Tip : Je kan ook de andere hotchocdips gebruiken.
Tip : Je kan ook een ander soort kaas gebruiken
Tip : Voeg wat walnoten toe aan het recept voor een crunchy bite.

Chocolade ijs met tijm

Die hete zomerdagen bestrijd je met dit verrassend en lekker koel dessert!

Voor 8 personen 


Bereiding

1. Breng het water met de suiker aan de kook. Voeg de takjes tijm toe en laat 20 min trekken.
2. Haal de takjes uit de stroop en bestrooi ze met een beetje suiker.
3. Klop de eidooiers luchtig. Klop daarna de warme suikerstroop er doorheen voor 2 minuten, tot er een luchtige en stijve massa ontstaat.
4. Verwarm de room en voeg daar het blikje fondue toe en laat het goed smelten.
5. Meng de eiermassa door de chocoladeroom.
6. Verdeel het mengsel over 8 eenpersoonsvormpjes en zet het voor ongeveer 1 uur in de vriezer.
7. Garneer met de takjes tijm en geniet ervan!
















Tip: Serveer er (in chocolade gedopen) vers fruit bij
Tip: Je kan ook de andere hotchocdips gebruiken






 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden