Choctwist chocolate cake

  • Geplaatst op
  • Door Gunbritt
  • 1
Choctwist chocolate cake

Maak de allermooiste versiering voor op een zelfgebakken taart met de Choctwist!

Waarom zou de kruller alleen voor kaas gebruikt mogen worden?! Deze chocolade kruller, kun je vullen met de Choctwist in melk chocolade, witte chocolad een hazelnoot-melk chocolade. Onze bezoekers in de winkel zeggen altijd "verrassend lekker". Ook voor de Choctwist gebruiken we namelijk de echte echte goede chocolade!

Je kunt de krullen naturlijk gewoon zo eten, lekker om na het diner op tafel te zetten. Maar het is ook een onwijs leuke versiering voor cake en taart of zoete pannenkoek! Maak dikkere chocolade krullen door het mes iets harder in de chocolade te duwen.

Ingrediënten

Chocolade cake
200 gr. pure chocolade
200 gr. melk chocolade
180 gr. boter
180 gr. suiker
75 gr. bloem
6 eieren

Glazuur
120 gr. pure chocolade
60 gr. boter
100 gr. poedersuiker

Choctwist
Melk, puur, wit of hazelnoot

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met de chocolade in een pan op laag vuur of au-bain-marie. Klop de eiwitten met de suiker schuimig in een goed ontvette keukenmachine of met een handmixer. Voeg hierbij het boter-chocolademengsel en meng voorzichtig door elkaar. Schep de bloem erdoor. Giet het mengsel in de taartvorm en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.



Wanneer de taart bijna afgekoeld is, smelt je voor het glazuur de boter en de chocolade. Voeg al roerend het poedersuiker toe. Bestrijk de taart met het glazuur. Laat ook dit even afkoelen en verdeel een aantal bosbessen over het glazuur. Maak daarna mooie krullen met de Choctwist en geniet!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden