Chocolate a la Taza - zuiderse home-made chocolademelk

  • Geplaatst op
  • Door Chocolista
  • 1
Chocolate a la Taza - zuiderse home-made chocolademelk

Maak zelf de lekkerste chocolade melk, beïnvloed door de Spaanse en Italiaanse stijl. Het recept voor de echte dikke warme hot chocolate met een vleugje kaneel en chili.

Van gasten die een van onze Chocolate Company Cafe's bezoeken krijg ik vaak de vraag of we ook "die hele dikke warme chocolademelk uit Spanje of Italie kunnen maken". Wat ik ze dan meestal aanraad is om een Hotchocspoon uit te zoeken en die dan te maken met iets minder dan de 200ml geadviseerde melk. En dat is altijd een succes.

Maar het is natuurlijk ook wel erg leuk om te weten hoe ze het in het in het zuiden maken!
Dus ik ben aan het combineren gegaan en hier een recept voor de helemaal zelf gemaakte, geweldige warme en o zo romige chocolademelk.

Ingrediënten voor 1 kop warme chocolademelk

200ml halfvolle melk
1 EL cacao
1 kleine EL maizena
1 EL poedersuiker
50 gram fijngehakte goede chocolade, bijv. Chocbar Ecuador 62%
Mespuntje zout
Mespuntje chilipoeder
Mespuntje kaneelpoeder

  

Bereidingswijze
  1. Zet de melk in een steelpan op het vuur, voeg de maizena toe en roer goed met een garde zodat de klontjes eruit zijn
  2. Breng de melk aan de kook
  3. Roer in de tussentijd alle resterende ingrediënten samen in een kom
  4. Mix zodra de melk kookt de ingredienten door de melk en laat al roerend nog een minuutje doorpruttelen
  5. Giet in een glas en geniet! Wel verstandig om een lepel erbij te gebruiken..

 

Reacties

  1. Chocolista Gunbritt Chocolista Gunbritt

    Hoi Denise!

    Klinkt als een leuk project.
    Om jouw vragen goed te kunnen beantwoorden is het handiger om uit te gaan van onze Hotchocspoon http://www.chocolatecompany.nl/nl/hotchocspoon/hotchocspoon/

    Die is echt gemaakt van een brok chocolade, die hebben we in meer dan 50 verschillende smaken.

    Ik zal je antwoorden zo goed mogelijk beantwoorden:

    1. Wat is de reden tot het zelf bereiden van chocolademelk?
    We gebruiken de Hotchocspoon zodat iedereen een eigen smaakje chocolademelk heeft
    2. Hoe maakt u dit? En met welke producten?
    Het is heel makkelijk, je verwarmt 200ml volle melk (of een andere soort melk naar keuze) heel heet en roert dan de Hotchocspoon erdoorheen.
    3. Hoelang doet u hier over?
    Ongeveer 1 minuut
    4. Waarom heeft u gekozen om chocolademelk te maken van chocolade (dus niet van cacao)?
    Dit hoort bij het concept van de Hotchocspoon - warme chocolademelk aan een lepel. En dus dat het in veel verschillende smaken te verkrijgen is.
    5. Wat zou het maken van chocolademelk op deze manier makkelijker kunnen maken?
    Ik denk dat deze manier al erg eenvoudig is :)
    6. Wat zijn ideale punten van deze manier?
    Hoge kwaliteit échte chocolade, 1 persoons portie, ruime keuze in verschillende smaken
    7. Wat maakt deze manier van bereiding het minder leuk? Wat zijn de frustraties?
    Misschien moet je een beetje oppassen met het verwarmen van de melk dat het niet overkookt?
    8. Welke voorzieningen mist u?
    Geen
    9. Wat zijn de moeilijkheden/problemen die optreden met het bereiden?
    Soms maakt men de melk niet heet genoeg en kan de chocolade daardoor niet goed smelten en zich mengen met de melk
    10. Welke risico’s zijn er met deze manier?
    Dat je niet je favoriete smaak hebt gevonden! Gelukkig is er genoeg keuze ;)

    Zoete groeten,
    Chocolista Gunbritt

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden