Chocolade Pepernoten

Chocolade Pepernoten

Bak zelf de lekkerste pepernoten met dit recept voor chocolade pepernoten.

Oh pepernoten, wat een heerlijk Hollandse traktatie. Ook wanneer de Sint nog lang niet in zicht is en we nog zonder jas naar buiten kunnen liggen ze al in de supermarkt. Maar dat vinden we niet zo erg. Natuurlijk wel veel lekkerder om ze zelf te maken! En daarbij heb je de hele middag een heerlijke geur in huis door de speculaaskruiden.

Ik heb hier onze Hotchocdips Tiramisu en Ivoire gebruikt, maar je kunt natuurlijk elke smaak kiezen. Pas op met het draaien van de balletjes dat je ze niet te groot maakt. Ze groeien ook nog wat in de oven.

Veel plezier!
 

Recept chocolade pepernoten


Ingrediënten

100 gram roomboter, in blokjes
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkere basterdsuiker
6 el melk
4 tl koek/speculaaskruiden
Mespuntje zout
1 of 2 smaken Hotchocdip
Satéprikkers

1.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Mix zelfrijzendbakmeel met basterdsuiker, koekkruiden en zout. Voeg de blokjes boter en melk toe en draai er (met koude handen of in een keukenmachine) een deeg van.

Pepernoten maken

2.

Maak kleine balletjes, ongeveer ter grootte van een knikker en verspreid zo over de met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.

Warm 5 minuten voordat de pepernoten klaar zijn de Hotchocdips op in een pannetje met heet water (au-bain-marie). Haal de pepernoten uit de oven en laat even afkoelen. 

3.

"pop" de blikjes voorzichtig open (pas op dat de deksel er niet vanaf springt), roer goed door en prik een satéprikker in een pepernoot, doop deze in de chocolade en leg apart om uit te harden.

Wij zijn klaar voor Sinterklaas!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden