Chocolade IJSkoffie

Chocolade IJSkoffie

Het recept voor een waanzinnig lekkere chocolade ijskoffie. Gemaakt met Chocspread en een hele berg liefde ;)

Het is ein-de-lijk zomer. Het is al warmer dan 30 graden geweest en dat lieve mensen, is toch best wel lekker na die grijze luchten.
Wat een geluk dat er airconditioning bestaat, anders zou alle chocolade zo uit de cafés wegsmelten.

Voor de chocoladefans onder ons is er gelukkig ook rekening gehouden met verfrissende chocolade drankjes. Zo hebben we in de cafés de Coldchoc (super lekker!! In o.a. de smaken framboos, praline en caramel).
Maar we kunnen thuis ook zelf aan de slag met een superdeluxe en bovenal verfrissende chocolade drank. En de gouden combinatie van chocolade en koffie gaat nooit vervelen.

 

 
Deze chilled chocolate coffee is gemaakt met een van Chocolate Company's favoriete producten, een heel veelzijdig product, namelijk de Chocspread. Een chocolade pasta die je gewoon op je boterham kunt smeren, maar ook kunt gebruiken om een cake mee te versieren of zoals hierbij, door jouw ijskoffie te mengen!
Ik heb hier gekozen voor de Almond Caramel Chocspread en voor de melk de Almond Coconut melk van Alpro gebruikt, maar dit kan ook met een andere smaak Chocspread en gewone melk.

De truc zijn de ijsklontjes van verse koffie je een dag (of minstens 2 uur) van te voren in de vriezer stopt. Deze even kort te blenden en dan te mengen met de rest.
 


Recept "Chocolade IJSkoffie"

Ingrediënten

100 gram Chocspread
80 ml melk
80 ml vanille ijs
1 kop koffie
Ijsklontjes vorm

Optioneel slagroom

Bereiding

1. Zet een kop verse koffie, laat deze iets afkoelen en giet in de ijsklontjes vorm (of zak, heel handig!). Laat minstens 2 uur bevriezen
2. Meng daarna kort Chocspread, melk en vanille ijs tot het 1 geheel is
3. Giet over in een groot glas
4. Blend de koffie-ijsklontjes in de blender en giet bij de rest
5. Optioneel wat slagroom erbovenop, rietje erin en jouw zelfgemaakte chocolade ijskoffie is klaar!



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden