Chocolade ijs

Chocolade ijs

Zoals het met alles is het natuurlijk het allerlekkerste om ijs zelf te maken. Hier het recept voor een goeie bak echte zelfgemaakte chocolade ijs!

Ook zonder ijsmachine is het heel eenvoudig om zelf heerlijk chocolade ijs te maken! De key is – uiteraard - om echt lekkere chocolade te gebruiken. Zelf vind ik de 72% Chocbar XL een lekkere, bijna fruitige pure chocolade reep die van zichzelf onwijs veel smaak heeft.
 

 
Ingrediënten
750ml volle melk
1 vanillestokje
4 eidooiers
120 gram suiker
225 gram pure chocolade, fijngehakt

Lage tupperware bak om het ijs in in te vriezen
Keukenmachine
 

 
Bereiding
1. Verwarm de melk op een laag vuurtje en voeg een opengesneden vanille stokje toe. Laat dit zo’n 15 minuten trekken.
2.  Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een egale dikke massa
3. Voeg hier langzaam de melk aan toe en giet het mengsel over naar een hitte bestendige kom.
4. Zet de hitte bestendige kom op een pan met kokend water en voeg de gehakte chocolade toe. Roer goed, maar voorzichtig, door totdat de chocolade is gesmolten en helemaal gebonden is met de melk. Misschien moet je het vuur hier iets hoger voor zetten.
5. Haal het chocolademengsel van het vuur en schenk het over in een kom. Laat afkoelen.
6. Meng het ijs-in-the-making even goed door en schenk het over in de lage tupperware vorm.
7. Laat zo’n 3 uur invriezen, haal het dan uit de vriezer en hak het in grove stukken. Mix in de keukenmachine en schep weer terug in de tupperware vorm. Laat weer in zo’n 3 uur bevriezen. Herhaal dit 2 of 3 keer totdat het ijs zacht en romig is.

Tip: Voeg gehakte stukjes chocolade toe bij de laatste keer invriezen, na het opnieuw mixen in de keukenmachine, bijvoorbeeld de witte Chocbar Deluxe Nutmelange of Cookie Coconut.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden