Chocolade cake

Chocolade cake

Échte chocolade cake met amandelpoeder, pure chocolade en sinaasappellikeur.
Recept van onze Chocochef Toussaint!

Een recept van onze eigen Choco Chef Toussaint. Een lekkere volle cake met optioneel een scheut sinaasappellikeur en chocoladeglazuur. Hele grote punten mee gescoord tijdens een dinnerparty!
Versier de cake met roodfruit of met mooie chocolade krullen van de Choctwist.
 

Recept chocolade cake


Ingrediënten

45 gram amandelpoeder
180 gram suiker
170 pure chocolade, van bijv. de Brownie Hotchocdip
170 boter
Mespuntje zout
3 eieren
230 gram bloem
6 gram bakpoeder
60ml melk

60 gram extra chocolade bijv. 72% Chocbar
90 gram poedersuiker

Suikerwater
500ml water
500ml suiker
flinke scheut sinaasappellikeur

1.

Klop boter en suiker samen op. Amandelpoeder toevoegen, daarna de eieren en dan de melk. Als laatste de gezeefde bloem met bakpoeder. Dek dan het mengsel af en zet voor het beste resultaat een nacht in de koeling. Anders minstens een uur.

2.

Voeg de gesmolten chocolade toe.
En zet de cake een uur in de oven op 145 °C of gasovenstand 2.

Maak wanneer de cake in de oven staat direct het suikerwater door water, suiker en likeur samen aan de kook te brengen. Laat hierna afkoelen.

3.

Haal de cake uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Dompel dan de warme cake in het afgekoelde suikerwater. Heel even ronddraaien erin en op een bakpapier uit laten lekken. Door het vocht zal hij extra lang smeuiig blijven!

4.

Haal de voor het opdienen een laag chocolade glazuur eroverheen. Deze kun je maken door de overige chocolade uit de Hotchocdip aan te vullen met 60 gram blokjes chocolade en opnieuw au-bain-marie te laten smelten. Voeg hierna 100 gram gezeefde poedersuiker toe en roer goed door.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden