Cake Pop Spoons

Cake Pop Spoons

Makkelijk en lekker! Dit no-bake recept voor Cake Pops zijn perfect om met kinderen te maken en zeer geschikt voor een kinderfeestje

Regelmatig krijg ik de vraag of we ook kinderfeestjes geven in onze Chocolate Company Cafe’s.
Nu hebben we dat wel eens gedaan in ons cafe op de Rijnstraat, wat overigens heel erg gezellig was! Maar het bleek wel wat lastig combineren wanneer Jan de buurman ernaast zijn krant aan het lezen is met zijn dagelijkse cappuccino en aan de andere kant een stelletje romantisch aan de High Choc zitten. Maar dan ga je toch nadenken over verschillende mogelijkheden en wat je dan als leuke chocolade activiteiten kan doen met kids.




Toen kwam ik bij een patisserie cursus 2 weken geleden een onwijs leuk kookboekje tegen met de titel “Cake Pops”. Ik had er nog nooit van gehoord! Maar dit zijn gekke kleine cakevormpjes op een stokje, eventueel (uiteraard..) overgoten met chocolade en de vrolijkste versiering. En helemaal ideaal – deze kun je maken zonder oven! Met een kant-en-klare cake en wat gecondenseerde melk kun je zelf allemaal verschillende vormpjes maken. Uiteraard kun je ook zelf je cakebeslag maken en het dan meteen in de gewenste vormpjes gieten, maar als je geen oven hebt is dit ideaal. Dus dit wordt een gegarandeerde activiteit wanneer de kinderfeestjes van start gaan!



Tip: Heb je een Hotchocspoon gedronken in een van onze CHCO Cafe’s of thuis, bewaar dan je houten lepel. Deze zijn perfect als stokje.

Ingrediënten
350 gram cake
100ml gecondenseerde melk
175 gram melk chocolade

Versiersels, bijvoorbeeld (gekleurde) hagelslag, cacaonibs, muisjes, smarties, confetti sprinkels, etc.
Brede houten roerstaafjes of houten lepels

Optioneel:
Poedersuiker om glazuur mee te maken
(mix in een kom met een garde een klein beetje warm water door de poedersuiker)

Bereiding

  1. Snijdt de cake in blokjes en maal fijn in de keukenmachine of verkruimel de cake met je handen zo fijn mogelijk
  2. Voeg ¾ van de gecondenseerde melk toe en meng met een lepel, mocht het mengsel te droog zijn voeg dan wat meer toe. De cake moet niet uit elkaar vallen als je er een bolletje van maakt, maar ook niet te kleverig zijn
  3. Schep met een gewone lepel de cake op een houten lepel en vorm er een bol van. Ik heb de achterkant leeg gelaten zodat je de lepels goed kunt neerleggen – en het is makkelijker eten
  4. Leg de lepels op een schaal of bakpapier en leg zo’n 15 minuten in de vriezer
  5. Breek in de tussentijd de chocolade in stukjes en verwarm au-bain-marie of stiekem in de magnetron. Ik doe de stukjes chocolade in een stenen kom en 30 seconden in de magnetron, dan even doorroeren en weer 30 seconden. Dit herhaal ik meestal nog 2-3 keer totdat de chocolade gesmolten is. Pas goed op dat de chocolade niet verbrand en gaat klonteren. De stenen kom houdt de chocolade nog even warm en vloeibaar buiten de magnetron
  6. Dan komt het leukste! Heb al je versiersels klaar staan, placemats op tafel en haal de lepels uit de vriezer. Doop dan de lepels in de gesmolten chocolade en versier voordat de chocolade hard wordt. Als de chocolade niet vanzelf helemaal hard wordt kun je de spoons 10 minuten in de vriezer leggen om uit te hardden. Smullen maar!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden